Personalens familjetips i Malmö!

Vi vill ge dig den allra bästa upplevelsen av Malmö med omnejd och därför har vi samlat en hel lista med tips från oss som arbetar här. Unika utflyktsmål som passar perfekt för hela familjen. Helt enkelt din ”Bucket list Malmö”. De ligger inte i någon prio-ordning, allt är bra.

Om du vill hitta våra hotellerbjudanden klicka här…

 

1. Funnys Äventyr

Kliv in i en värld full av sagor på ett av Sveriges senaste kulturhus för barn – Funnys Äventyr i Malmö! Läs och lek tillsammans med Pettson & Findus, Mumin och Alfons Åberg! Ta en åktur i den magiska sagokarusellen och se mysiga teaterföreställningar.
Daniel, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

Boka Funnys Äventyr Familjepaket här…

 

2. Disgusting Food Museum

Du får garanterat matminnen för livet, minnen som du kanske inte hade tänkt dig. Muséet ligger mitt i centrala Malmö.
Ingrid, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…
Boka Hotellpaket Familj här…

 

3. Folkets Park – Isbanor & Skridskoslinga

Under vintern kan du glida fram på flera isbanor i Folkets Park. Den stora isbanan på Parktorget, den lilla isbanan på Plaskdammen och skridskoslingan som löper mellan dem. Det är möjligt att åka skridskor dygnet runt för dig som har egna skridskor. Har du inte egen utrustning kan du låna skridskor, hjälm, parasportkälkar och skridskostöd gratis i parken. Folkets Park har fri entré och det kostar inget att åka eller låna skridskor.
Cissi, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…
Boka Hotellpaket Familj här…

 

4. Den hemliga staden

Välkommen till lekplatsen den hemliga staden i Hyllievångsparken. Lekplatsen är utformad som en labyrint med ett antal stadskulisser. Det går att springa runt, gömma sig och krypa igenom små hål, men också stanna upp och leka lite affär eller sitta i sandlådan och bygga. För den som är större och lite mer äventyrligt lagd finns ett högt torn med rutschkana på toppen av en kulle. Här har du bra utsikt över hela parken.
Ameli, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…
Boka Hotellpaket Familj här…

 

5. LEAP vindtunnel

Skydiving är en rolig och pirrig upplevelse där du svävar fritt i en vindtunnel. Två minuter i tunneln motsvarar tre fallskärmshopp från 4000 meters höjd! Samma känsla som ett fallskärmshopp med andra ord, men betydligt närmre mark. Passar från 3 år och uppåt!
Linda, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…
Boka vårt Vindtunnelpaket här…

 

6. Malmö museum / Teknikens och Sjöfartens hus 

Välkomna till södra Sveriges största museum. Till en liten kostnad kan du upplev detta museum med allt från Nordens äldsta bevarade renässansslott till en riktig ubåt, levande grodor och köttätande pirayor. Museet berättar i sina utställningar om bland annat historia, natur, teknik och sjöfart.
Camilla, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…
Boka Hotellpaket Familj här…

 

7. Malmö Arena – Hockey Malmö Redhawks

Upplev Malmö Redhawks på plats i Malmö Arena med hela familjen! Känn dramatiken och känslorna på Malmö Arena i samband med Malmö Redhawks hemmamatcher i en av världens främsta hockeyliga, SHL. På läktaren blir du den sjätte utespelaren och bär fram laget till segern när vi tillsammans skapar hockeyminnen för livet! Har ni tur får ni även träffa Hawkan, Redhawks egna maskot.
Petra, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…
Boka vårt Hockeypaket här…

 

8. Slottsträdgårdens kafé

Slottsträdgårdens kafé är jättemysigt med både god mat och god fika i charmig miljö. Vissa kvällar har de även underhållning. Kaféet ligger mitt i centrala Malmö och det är enkelt att både ta buss, tåg eller att cykla dit. Passa även på att gå en runda i den vackra Slottsparken.
Nina, Malmö Arena Hotel
Läs mer här…

 

9. Bokskogen i Torup

Upplev Mamöbornas ”egen” skog, bara en kort resa bort. Åk dit och uppleva historia, kultur och rekreation på en och samma gång. Här finns dessutom en av Skånes bästa golfbanor, Bokskogens GK.
Karin, Malmö Arena

Läs mer här…

 

10. Hylliebadet

Hylliebadet är ett bad för alla! Här finns 50-metersbassäng, undervisningsbassänger, familjebad, vattenrutschbanor, vattenhinderbana, svikt och 3-meters hopptorn, gruppträning, både i vatten och i sal, gym- och relaxavdelningel.
Ann-Sofie, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

 

11. Osteria Qui i Slottsstaden

När du är ute på upptäcktsfärd i Malmö och ska välja var du ska äta lunch. Ta siktet på Osteria Qui i Slottstaden och njut av fantastisk italiensk mat.
Ameli, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

 

12. Malmö Saluhall

Besök ett himmelrike för matälskare! Malmö Saluhall är en självklar destination för dig som älskar bra råvaror och god mat. För det blandade, brokiga, kreativa och roliga Malmö. För gamla och unga, stora och små. En saluhall för alla!
Ameli, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

 

13. Boulebar Drottningtorget

Supermysig uteservering och utespel. Lunch, brunch, middag, bubbel & boule, bara att välja.
Maria, Malmö Arena

Läs mer här…

 

14. Kretseum

Delta på workshops som Vattentornsverkstad, Robotbilar i rören, eller lek och lärande i Hyllie vattenpark, alltid gratis. Tillsammans lär vi oss mer om hållbarhet, kretslopp och en cirkulär livsstil genom experiment, lek och skapande aktiviteter. För att ta del av Kretseums event och aktiviteter läs mer nedan. Det här vill du inte missa!
Camilla, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

 

15. Emporia – Shopping Center

Med sin internationella atmosfär, omfattande utbud av butiker och personliga service, är Emporia shopping center ett av Skandinaviens främsta köpcentrum. På totalt 70 000 kvm av shopping, mat, kultur och underhållning erbjuder Emporia sina besökare en unik, modern shoppingupplevelse i en exceptionell arkitektonisk miljö. Emporia har drygt 160 butiker, restauranger och kaféer!
Camilla, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

 

16. Malmö Stad

För mer tips och inspiration om vad som händer i Malmö just nu, gå in på länkarna nedan.
Ameli, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…
Läs mer här…