Personalens hemliga smultronställen i Malmö med omnejd, massor av tips!

Vi vill ge dig den allra bästa upplevelsen av Malmö med omnejd och därför har vi samlat en hel lista med tips från oss som arbetar här. Unika utflyktsmål som inte alla känner till, som vi själva gärna njuter av. Helt enkelt din ”Bucket list Malmö”. De ligger inte i någon prio-ordning, allt är bra.

1: Ribban
Upptäck Malmöbornas oas vid stranden ”Ribban” eller som den egentligen heter Ribersborgsstranden. Förutom bad och sol finns det en fantastisk strandpromenad med mysiga kiosker och uteserveringar. Det finns också ett Naturum, ett kallbadhus, en helt ny minigolfbana och dessutom utegym, hinderbana mm. Cykla dit och njut, det tar endast 20 minuter med cykel från Malmö Arena Hotel.
Läs mer här…

Petra, Malmö Arena Hotel

 

2: Slottsträdgårdens kafé
Slottsträdgårdens kafé är jättemysigt med både god mat och god fika i charmig miljö. Vissa kvällar har de även underhållning. Kaféet ligger mitt i centrala Malmö och det är enkelt att både ta buss, tåg eller att cykla dit. Passa även på att gå en runda i den vackra Slottsparken.
Läs mer här…

Nina, Malmö Arena Hotel

 

3: Disgusting Food Museum

Du får garanterat matminnen för livet, minnen som du kanske inte hade tänkt dig. Muséet ligger mitt i centrala Malmö.

Läs mer här…

Ingrid, Malmö Arena Hotel

 

4: Fiskehoddorna

Om du kanske besöker Malmö Muséer och det är dags för lunch, kan du få världens matupplevelse strax intill. Gå ner till Fiskehoddorna och njut t ex av helt nyfångad spätta, Fish & Chips eller något annat gott från havet.  Missa inte det här!

Läs mer här…

Petra, Malmö Arena Hotel

 

5: Funnys Äventyr

Kliv in i en värld full av sagor på ett av Sveriges senaste kulturhus för barn – Funnys Äventyr i Malmö! Läs och lek tillsammans med Pettson & Findus, Mumin och Alfons Åberg! Ta en åktur i den magiska sagokarusellen och se mysiga teaterföreställningar.

Läs mer här…

Ameli, Malmö Arena Hotel

 

6: Bokskogen i Torup

Upplev Mamöbornas ”egen” skog, bara en kort resa bort. Åk dit och uppleva historia, kultur och rekreation på en och samma gång. Här finns dessutom en av Skånes bästa golfbanor, Bokskogens GK.

Läs mer här…

Karin, Malmö Arena

 

7: Osteria Qui i Slottsstaden

När du är ute på upptäcktsfärd i Malmö och ska välja var du ska äta lunch. Ta siktet på Osteria Qui i Slottstaden och njut av fantastisk italiensk mat.

Läs mer här…

Ameli, Malmö Arena Hotel

 

8: Malmö Saluhall

Besök ett himmelrike för matälskare! Malmö Saluhall är en självklar destination för dig som älskar bra råvaror och god mat. För det blandade, brokiga, kreativa och roliga Malmö. För gamla och unga, stora och små. En saluhall för alla!

Läs mer här…

Ameli, Malmö Arena Hotel

 

9: Boulebar Drottningtorget

Supermysig uteservering och utespel. Lunch, brunch, middag, bubbel & boule, bara att välja.

Läs mer här…

Maria, Malmö Arena

 

10: Book a boat

Ta med en picknick och boka en egen elbåt att köra runt på kanalen med. Upplev Malmö på ett roligt, mysigt och enkelt sätt! 

Läs mer här…

Ireet, Malmö Arena

 

11: Stenmarks Lönnugn

Beställ en supergod stenugnsbakad pizza hos Stenmarks Lönnugn i Skegrie. Ta med en picknickfilt och slå er ner vid havet i underbara Skåre, bara fem-tio minuter därifrån och njut av pizzan. Från hotellet till Stenmarks Lönnugn tar det endast 15 minuter med bil.

Läs mer här…

Linda, Malmö Arena Hotel

 

12: Fotevikens Vikingamuseum

En unik upplevelse för hela familjen! Besök Fotevikens Vikingamuseum, ett friluftsmuseum i Höllviken. Insup känslan av att gå runt bland husen i vikingabyn, rekonstruerade på exakt samma plats som våra vikingar bodde en gång i tiden. Fotevikens Museum ligger endast 20 minuter från hotellet.

Läs mer här…

Ameli, Malmö Arena Hotel

 

13: Vandring i Kalkbrottet

Följ med på en guidad tur och lär dig om kalkbrottets historia, geologi, djur och natur. Spännande för hela familjen. Kom ihåg bokning krävs. Av säkerhetsskäl går det inte att besöka kalkbrottet utan guide. Det kostar bara en liten peng per person.

Läs mer här…

Ireet, Malmö Arena

 

14: Västra hamnen

Helt kort: Bada, fika, ta ett glas vin. Njut av platsen, arkitekturen, utsikten och folklivet. 

Läs mer här…

Jessica och Jossan, Malmö Arena Hotel

 

15: Hedmans krog

Gör en utflykt längs sydkusten och stanna till och njut av en fantastisk lunch på charmiga Hedmans krog (tis-fre under sommaren). Här serveras gourmetmat tillagad av de bästa lokala råvarorna. Skånelängan är från tidigt 1800 tal och gårdskrogen har även en mysig innergård. Hedmans finns i Västra Torp, väldigt nära Smygehuk, Sveriges sydligaste punkt, bara 40 minuter bort från hotellet. Ett måste för foodies!

Läs mer här…

Ameli, Malmö Arena Hotel

 

16: Anitas i Börringekloster

Gör en utflykt på Söderslätt och ta en lunch eller en fika på Anitas i Börringe Kloster utanför Svedala. Ett unikt café med fokus på ekologisk och närodlad mat. De har mycket glutenfritt, vegetariskt och veganskt, även bakverk. Stor uteservering i charmig miljö.

Läs mer här…

Ameli, Malmö Arena Hotel

 

17: Lilla Sjötorp

Cykla till Lilla Sjötorp strax utanför Klagshamn och ät Svenska Tapas och smaka på vin från Klagshamns Vingård. Lilla Sjötorp har en stor uteservering. Det tar ca 30 minuter på cykel och och 15 minuter med bil.

Läs mer här…

Ameli, Malmö Arena Hotel