Personalens sommartips i Malmö för familjen!

Unika utflyktsmål som passar perfekt för hela familjen i Sommar!

Vi vill ge dig den allra bästa upplevelsen av Malmö med omnejd och därför har vi samlat en hel lista med tips från oss som arbetar här. Helt enkelt din ”Bucket list Malmö”. De ligger inte i någon prio-ordning, allt är bra.

Om du vill hitta våra hotellerbjudanden klicka här…

1. DINO WORLD

Välkommen till Dino World! Utforska en förhistorisk värld där animerade dinosaurier tar dig med på en resa genom tid och rum, omgiven av imponerande miljöer som väcker din fantasi till liv! Dino World visas på Malmömässan rakt över gatan från hotellet i Malmö från den 25 maj – 25 augusti 2024.

Välj datum nedan och sedan tidpunkt samt biljettkategori för att säkra din plats till sommarens äventyr för hela familjen.
Camilla, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

2. Funnys Äventyr

Kliv in i en värld full av sagor på ett av Sveriges senaste kulturhus för barn – Funnys Äventyr i Malmö! Läs och lek tillsammans med Pettson & Findus, Mumin och Alfons Åberg! Ta en åktur i den magiska sagokarusellen och se mysiga teaterföreställningar.
Ann-Sofie, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

Boka Funnys Äventyr Familjepaket här…

3. Disgusting Food Museum

Du får garanterat matminnen för livet, minnen som du kanske inte hade tänkt dig. Muséet ligger mitt i centrala Malmö.
Ingrid, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

4. Malmö Ven

Välkommen till Ven! Mitt ute i det blåa Öresund reser sig ön brant ur havet och bildar en grönskande platå med en vidunderlig utsikt mot de skånska och danska kusterna. En ö som är enkel att uppleva och lika enkel att förälska sig i. En perfekt dagsutflykt för stora och små.
Jonas, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

5. Den hemliga staden

Välkommen till lekplatsen den hemliga staden i Hyllievångsparken. Lekplatsen är utformad som en labyrint med ett antal stadskulisser. Det går att springa runt, gömma sig och krypa igenom små hål, men också stanna upp och leka lite affär eller sitta i sandlådan och bygga. För den som är större och lite mer äventyrligt lagd finns ett högt torn med rutschkana på toppen av en kulle. Här har du bra utsikt över hela parken.
Ameli, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

6. Minigolf på Ribban

Minigolfbanan hittar du ett stenkast från Ribersborgsstrand med 15-hålsbana av konstgräs för alla, stora som små! Banan är uppbyggd av naturliga hinder som sandbunkrar och porlande vatten, inbäddat med rabatter och mysig belysning. 
Petra, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

7. Malmö museum / Teknikens och Sjöfartens hus 

Välkomna till södra Sveriges största museum. Till en liten kostnad kan du upplev detta museum med allt från Nordens äldsta bevarade renässansslott till en riktig ubåt, levande grodor och köttätande pirayor. Museet berättar i sina utställningar om bland annat historia, natur, teknik och sjöfart.
Camilla, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

8. Book a boat

Vem gillar inte att hänga en underbar dag i solen och umgås med familjen, vänner eller kollegorna? Ta med en picknick, något gott att dricka och hyr en av de miljövänliga elektriska båtarna i kanalen i Malmö. Ett perfekt sätt att uppleva Malmö tillsammans med familjen och vänner. Boka båt via länken nedan.
Ameli, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

9. Slottsträdgårdens kafé

Slottsträdgårdens kafé är jättemysigt med både god mat och god fika i charmig miljö. Vissa kvällar har de även underhållning. Kaféet ligger mitt i centrala Malmö och det är enkelt att både ta buss, tåg eller att cykla dit. Passa även på att gå en runda i den vackra Slottsparken.
Nina, Malmö Arena Hotel
Läs mer här…

10. Bokskogen i Torup

Upplev Mamöbornas ”egen” skog, bara en kort resa bort. Åk dit och uppleva historia, kultur och rekreation på en och samma gång. Här finns dessutom en av Skånes bästa golfbanor, Bokskogens GK.
Karin, Malmö Arena

Läs mer här…

11. Hylliebadet

Hylliebadet är ett bad för alla! Här finns 50-metersbassäng, undervisningsbassänger, familjebad, vattenrutschbanor, vattenhinderbana, svikt och 3-meters hopptorn, gruppträning, både i vatten och i sal, gym- och relaxavdelningel.
Ann-Sofie, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

12. Osteria Qui i Slottsstaden

När du är ute på upptäcktsfärd i Malmö och ska välja var du ska äta lunch. Ta siktet på Osteria Qui i Slottstaden och njut av fantastisk italiensk mat.
Ameli, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

13. Malmö Saluhall

Besök ett himmelrike för matälskare! Malmö Saluhall är en självklar destination för dig som älskar bra råvaror och god mat. För det blandade, brokiga, kreativa och roliga Malmö. För gamla och unga, stora och små. En saluhall för alla!
Ameli, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

14. Boulebar Drottningtorget

Supermysig uteservering och utespel. Lunch, brunch, middag, bubbel & boule, bara att välja.
Maria, Malmö Arena

Läs mer här…

15. Kretseum

Delta på workshops som Vattentornsverkstad, Robotbilar i rören, eller lek och lärande i Hyllie vattenpark, alltid gratis. Tillsammans lär vi oss mer om hållbarhet, kretslopp och en cirkulär livsstil genom experiment, lek och skapande aktiviteter. För att ta del av Kretseums event och aktiviteter läs mer nedan. Det här vill du inte missa!
Camilla, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

16. Emporia – Shopping Center

Med sin internationella atmosfär, omfattande utbud av butiker och personliga service, är Emporia shopping center ett av Skandinaviens främsta köpcentrum. På totalt 70 000 kvm av shopping, mat, kultur och underhållning erbjuder Emporia sina besökare en unik, modern shoppingupplevelse i en exceptionell arkitektonisk miljö. Emporia har drygt 160 butiker, restauranger och kaféer!
Camilla, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

17. Malmö Stad

För mer tips och inspiration om vad som händer i Malmö just nu, gå in på länkarna nedan.
Ameli, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…
Läs mer här…
Läs mer här…

18. Folkets Park – Skateboard

I Folkets Park finns två skateramper som är öppna dygnet runt, året runt och till för alla som vill åka skateboard. De två skateboard ramperna ligger i närheten av entrén längs Norra Parkgatan, som en del av Vänskapstorget. Det finns det två stycken ramper, en lite större och en lite mindre, som är öppna för alla som vill åka skateboard.
Dennis, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

19. Västra Hamnen

Helt kort: Bada, fika, ta ett glas vin. Njut av platsen, arkitekturen, utsikten och folklivet.
Kadi, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

20. Malmö Festivalen

Varje år ställer Malmö till med en folkfest. En gigantisk hemmafest under 9-16 aug på Malmös gator och torg. Under dessa dagar fylls staden av förväntningar, mat, aktiviteter, fantastiska artister och framför allt en massa härliga människor!
Alice, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

21. LEAP vindtunnel

Skydiving är en rolig och pirrig upplevelse där du svävar fritt i en vindtunnel. Två minuter i tunneln motsvarar tre fallskärmshopp från 4000 meters höjd! Samma känsla som ett fallskärmshopp med andra ord, men betydligt närmre mark. Passar från 3 år och uppåt!
Linda, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…
Boka vårt Vindtunnelpaket här…

22. Bermuda Deck Shuffel

Deck Shuffle. Ett klassiskt och elegant spel som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det är lyxiga drinkar, det är skratt, det är livet från sin bästa sida. På Bermuda Deck Shuffle Club på Djäknegatan 21 kan du förvänta dig precis samma sak – ditt nya gamla favoritspel, riktigt god mat och svalkande dryck. Välkommen till Bermuda. 
David, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

23. Folkets Park 

Välkomna till en park full av liv och rörelse, Folkets Park. I Folkets Park finns det massor av utrymme och platser för spontana aktiviteter och lek året runt för alla åldrar. För mer info läs i länken nedan.
Cissi, Malmö Arena Hotel

Läs mer här…

Fler tips!

sv_SE

SUMMER DEAL!

Vi firar vår nya hemsida med ett extra bra sommarerbjudande till dig:
799 kr för standardrum och 1499 kr för familjerum (2 vuxna + 2 barn).
Kom och upplev en sommar hos oss i Malmö!

Boendeperiod 21 juni – 31 augusti. Erbjudandet kan bokas 25 april – 16 juni. Begränsat antal rum.