Hållbarhet

Upplev hotell, konferens och event med minimal miljöpåverkan

Välkommen till en hållbar destination. Malmö Arena Hotel ligger i Hyllie, Malmös mest hållbara stadsdel. Målet är att göra Hyllie till Öresundsregionens klimatsmartaste stadsdel och en global förebild för hållbar stadsutveckling – och givetvis är vår verksamhet en del av detta! Visionen för området är att det ska försörjas till 100 procent med förnybar eller återvunnen energi.

Tillsammans skapar vi en hållbar upplevelse

Vi arbetar aktivt med vårt hållbarhetsarbete och tillsammans skapar vi en hållbar upplevelse. När du väljer att besöka oss gör du automatiskt ett bra val. Vi gör det enklare för dig att navigera mellan hållbara alternativ och förstå hur dina val påverkar miljön så att du kan kan vara en del av arbetet för en bättre framtid.

Vi sparar på strömmen för en hållbar energianvändning

Vi har smart rörelsestyrd ledbelysning för att använda energin där den behövs. Våra lokaler står mörka när ingen är här.

Vi arbetar kontinuerligt för att byta ut samtlig belysning för att minska energianvändningen ytterligare.

Hos oss är varje individ lika viktig och respekterad

Hos oss är alla lika mycket värda och vi välkomnar varje individ med samma omtanke. Vi arbetar för att förmedla våra interna värderingar både till medarbetare och besökare. Alla gäster ska ha en trevlig vistelse och vi accepterar inga trakasserier.

Som första hotell i Sverige har vi valt att införa Hotellkurage som policy och styrmedel. Nu välkomnar vi många andra hotell att följa efter så att vi tillsammans kan visa vår omtanke.

Minskad vattenförbrukning

Vi ser ständigt över både vår egen och besökarnas förbrukning. Vi informerar besökarna om hur de kan hjälpa oss att minska vattenförbrukningen under sin vistelse.

Med ett högt antal besökare kan vi göra en enorm skillnad. Tillsammans kan vi till exempel spara 5 112 000 liter vatten om året när hotellgäster stänger av kranen medan de borstar tänderna. Genom att minska antalet byten av handdukar, glas och andra artiklar sparar vi tusentals liter vatten varje månad och bidrar till en mer hållbar framtid.

Vi främjar socialt ansvarstagande för en bättre framtid

Vi stöttar lokalt föreningsliv och har ett stort engagemang i vårt samhälle. Lokalt stöttar vi FC Rosengård och deras projekt som gör nytta för många, både på och utanför planen. Våra medarbetare har trygga anställningar våra verksamheter är ofta ett första steg in i arbetslivet för ungdomar. Vi är en internationell arbetsplats som värnar om alla, för en bättre framtid.

Njut av hemlagad och närproducerad mat och fika

Vår mat och fika är hemlagad och vi väljer alltid närproducerat när det är möjligt. Vi matchar besökarnas  önskemål  med utbudet på menyerna för att mindre mat ska slängas. Våra menyer ska göra det enkelt att välja hållbara maträtter.

På Nilssons meny finns de vegetariska alternativen alltid tydligt angivna.

Vi gör det enklare för våra besökare att resa kollektivt

Att ta tåget, bussen eller cykeln till sin destination är viktigare än någonsin. Därför gör vi det enklare för våra besökare att resa kollektivt till, från och under sin vistelse hos oss. Hyllie har ett fantastiskt bra geografiskt läge med unik tillgänglighet, som gör det enkelt att ta sig hit vare sig du kommer med tåg, buss eller cykel.

Med 300 meter till Hyllie station, 10 minuter med tåg till Kastrup och cyklar att hyra kan du med gott samvete lämna bilen hemma.

Vi återvinner skräpet för en mer hållbar miljö

När du som besökare källsorterar ditt skräp tar vi hand om resten. Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbar miljö.

Det finns tydliga källsorteringsskyltar i lokalerna som informerar och påminner om källsortering. Vi har användarvänliga sopkärl och en noggrann källsortering som vi sedan sorterar i 14 olika fraktioner.

Vi jobbar aktivt med 5 av FN:s globala miljömål

Det innebär att minska negativ påverkan på utsläpp till luft och vatten, energiplanering, utveckla vårt sociala engagemang och jämställdhetsarbete.

Med hjälp av ISO14001 har vi koll på vår verksamhet

Vi mäter hur effektivt vi arbetar, hur lönsamheten och motivationen ser ut och inte minst hur våra gästers samt våra egna upplevelser blir till följd av arbetet.

Malmö Arena Hotel ska kontinuerligt minska negativ miljöpåverkan från alla delar av verksamheten och arbeta för att förebygga föroreningar genom att ständigt förbättra våra processer. Detta innebär att vi ska efterleva miljölagstiftning och andra bindande krav, ställa miljökrav på våra leverantörer och genomföra miljörevisioner.

Vårt engagemang

sv_SE

SUMMER DEAL!

Vi firar vår nya hemsida med ett extra bra sommarerbjudande till dig:
799 kr för standardrum och 1499 kr för familjerum (2 vuxna + 2 barn).
Kom och upplev en sommar hos oss i Malmö!

Boendeperiod 21 juni – 31 augusti. Erbjudandet kan bokas 25 april – 16 juni. Begränsat antal rum.