BAKVERK I PAUSEN

Fika i världsklass

Handformade maränger, päronbiskvier med pistageströssel, Key lime paj, kokos-mango-pannacotta, chokladtryffelkakor, prinsessbakelser, minisemlor, chokladbollar, knäckebröd och massor av annat oemotståndligt gott. Vattnas det i munnen på dig? Då är du inte ensam. De här godsakerna kan vänta på dig, när du tar paus under en konferens. Allt är vår konditor Liselotts egna skapelser och allt är bakat från grunden, med råvaror av högsta kvalitet.

 

Skåne-Stockholm-London-Sydafrika-Skåne

Efter att ha tagit sitt gesällprov som konditor i Stockholm for Liselott direkt till London och arbetade på hotell där under många år. Hon upptäckte att det var roligt att tävla inom sitt gebit och gjorde det frekvent i de allra största engelska tävlingarna inom hotellbranschen. Under två år vann Liselott guld i desserter, British Open Hotelympia! Dessutom vann hon silver i den prominenta lagtävlingen La Parade de Chefs, då hon tävlade för England och Irland.

Efter London tog kärleken henne till Sydafrika där Liselott nästan enbart arbetade med bröllopstårtor – stora tårtor i flera våningar. En mycket rolig och spännande erfarenhet. Nu har hon tagit kärleken och barnen under armen och flyttat hem till Skåne igen och det är vi väldigt glada för. Vi är också otroligt stolta över att Liselott har valt att vara en del av vårt team.

 

”Choklad är min passion”

Att det var menat att Liselott skulle bli konditor är utom allt tvivel. Förutom att hon alltid varit intresserad av att baka, älskar hon att skapa vackra och goda bakverk och tröttnar aldrig på att utmana sig själv och prova nya saker. Hon säger själv att hon är perfektionist och är noga med detaljer och det syns verkligen. Varje bakverk på hotellets konferensfika-buffé är ett litet konstverk, som doftar och smakar gudomligt. De är dessutom uppdukade på ett vackert och tilltalande sätt. Meningen är att när du ser buffén ska ögat och näsan, sätta igång sensorerna i din mun, kalla på hjärnan och ropa: ”ge mig en godsak, jag vill ha NU!”. Detta är precis vad Liselott vill uppnå med sitt arbete, att få oss att njuta av hennes bakverk.

Om Liselott ska välja något favoritområde så är choklad det mest spännande att arbeta med och det som hon brinner allra mest för. ”Med choklad kan man skapa så många olika bakverk och läckra smakkombinationer. Choklad är min passion”, säger hon med ett leende på läpparna.

Vad är det roligaste med att arbeta på Malmö Arena Hotel?

  • Den ena dagen är inte den andra lik. Olika gäster och olika önskemål, sätter agendan för dagen – spännande.
  • Jag får välja fritt vilka råvaror jag vill arbeta med och vad jag vill göra, här finns ingen som snålar på kvaliteten.
  • Att få höra gästernas reaktioner, som t ex när någon skrev att de tyckte att fikan var en ”Konferensfika i världsklass”. Det gjorde mig väldigt glad och stolt och ännu mer taggad att hitta på nya, överraskande smaker.

Hur får man smaka?
Liselotts bakverk, serveras när du bokar konferensfika-buffén för ditt möte. Ibland serveras någon av hennes desserter under specialmiddagar och om du firar ditt bröllop hos oss kan givetvis Liselott skapa bröllopstårtan.

TILLBAKA TILL KONFERENS >